-
BIST 100
9475,21%0,81
-
DOLAR
38,91% 0,11
-
EURO
44,02% -0,09
-
GRAM ALTIN
4116,07% -0,63
-
Ç. ALTIN
6643,34% -0,27
Doğu Guta'daki kimyasal silahlı katliam İdlib'de protesto edildi
Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, 21 Ağustos 2013'te başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silahla 1400’ün üzerinde sivilin ölümüne yol açtığı saldırı, İd
İdlib il merkezinde toplanan halk, "Adalet meşalesinin sönmesine izin vermeyeceğiz", "Mağdurlar adına sesimizi yükseltiyor ve onlar için adalet talep ediyoruz", "Esed rejiminin kimyasal silahlarla yaptığı katliamlar sadece kurbanlara değil tüm insanlığa karşıdır" ve "Kurbanların ruhları hala adaleti bekliyor" yazılı Arapça ve İngilizce dövizler taşıdı.
Gösteriye katılanlardan Firas Halife, AA muhabirine, Doğu Guta bölgesinde Esed rejiminin 21 Ağustos 2013'teki kimyasal katliamını hafızlarda tutmak için mumlar yaktıklarını söyledi.
Suriye İnsan Hakları Ağı verilerine göre, Esed rejimini düzenlediği saldırıda ölenlerin 1100’ünden fazlasının kadın ve çocuk olduğunu, 5 bin sivilin de zehirli gazdan etkilendiğini belirten Halife, "Siviller uyudukları sırada öldürüldü. Katliamın faillerinin aydınlatılmasını istiyoruz. Katilleri unutmak mümkün değil. Cezalandırılana kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Gösteriye katılanlardan İsmail Abdullah da Doğu Guta ve tüm kimyasal silah katliamlarından kurtulanların ailelerinin seslerinin duyulması için gösteri düzenlediklerini dile getirdi.
Seslerini yükselterek adalet arayışında olduklarını vurgulayan Abdullah, "Uluslararası toplumdan kararlı adımlar atmasını talep ediyoruz." dedi.
Doğu Guta katliamı
Esed rejimi, 21 Ağustos 2013'te başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silaha başvurarak, 1400’in üzerinde sivili öldürmüştü.
Katliamda, çoğu kadın ve çocuk binlerce sivil de zehirli gazlardan etkilenmişti.
Katliamın ardından Doğu Guta, 2018'de de Beşşar Esed rejiminin en sıkı ablukasını uyguladığı, neredeyse tüm silahları kullandığı bölge haline gelmişti.
Bölgedeki muhalifler, Esed rejimi ve Rusya ile yaptıkları mecburi anlaşma neticesinde Nisan 2018'de Doğu Guta'yı boşaltmak zorunda kalmıştı.
5 yıllık kuşatmadan çıkan siviller, halihazırda ülkenin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki alanlarda yaşam mücadelesi veriyor.
Suriye İnsan Hakları Ağının raporuna göre, Esed rejimi, Suriye'de iç savaşın başlamasının ardından muhaliflerin kontrolündeki yerleşimlere 217 kez kimyasal silah saldırısı gerçekleştirdi.
BAŞKAN KOCAÇAY "YEREL RADYOLARIMIZ CAN ÇEKİŞİYOR"
Vekil Erbaş'tan İhsan Tunçoğluna Zİyaret
Kütahya AK Parti’de yeni il başkanı Ceyda Çetin Erenler
Kütahya’da kaçak tütün operasyonu 2 gözaltı
sabah kayboldu akşam ormanda ölü bulundu
AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay 937 günlük görev süresini değerlendirildi
Fildişi Sahilli öğrenci Kütahya’da Müslüman oldu
Kütahya’da çaldıkları araçları “change” yaparak satan 4 kişi yakalandı
Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden halka salep ikramı
Kütahya’da orman emvali yüklü araçlar denetlendi
Kütahya’da ruhsatsız tabanca ile yakalandı cezayı yedi
Tavşanlı'da 3 gün önce kaybolan yaşlı adam donmak üzereyken bulundu
Tavşanlı Belediye Meclisin'de Yeniden Refah'tan Akpartiye Transfer
Tavşanlı'da 2 gündür kayıp olan şahsın aracı bulundu
Kütahya’da aranan şahıs yakalandı
Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu: "2028’de İsrail diye bir devlet olmayacak"
Kütahya’da bir araçta ruhsatsız tabanca ele geçirildi
Kütahya’da park halindeki araçta uyuşturucu ele geçirildi
VEKİL KASAP SAADET PARTİSİNDEN İSTİFA EDEREK CHP GERİ DÖNDÜ
Kütahya’da halk ozanlarını anma gecesi
Tavşanlı’da trafik kazası: 1 yaralı
Tavşanlı’da trafik kazası: 1 yara
Cezaevi firarisi Kütahya'da yakalandı
Bursa’da hakkında 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Kütahya’da yakalandı
Kütahya Çiniciler Çarşısı’nda sahte para operasyonu: 2 gözaltı
Kütahya’da tüm kamu hastaneleri "Anne Dostu Hastane" statüsüne kavuştu
Kütahya’da 17 esnafa mühürleme şoku
Kütahya’da AK Parti’ye 60 yeni üye
Kütahya Ahteri İmam Hatip Ortaokulu ekibi, il genelinde yapılan mesleki yarışmalarda başarılı sonuçlar aldı.
Gediz’deki kazada karı koca hayatlarını kaybetti
Yükleniyor





